SIN

Op dit moment is het podium waar dit alles zich afspeelt het Straattheater Instituut Nederland. Dit best verstopte theater van Amsterdam is eigenhandig gebouwd door straatartiest en professioneel clown Pieter Post.

 

Het pand heeft een bibliotheek en archief over straattheater en comedy, een galerie, repetitieruimte en theater/bioscoop zaal.

 

Naast het tentoonstellen van zijn eigen grappen en grollen laat Pieter hier ook anderen hun gang gaan.

Wijnen

Voor de diners in het Thuis restaurant passen wij elke editie onze wijnkaart aan op het seizoensgebonden menu.Wij zoeken bij elke gang een bijpassende wijn uit die het gerecht in onze ogen goed aanvult. Je kan bij ons voor een wijnarrangement bij het menu kiezen, maar ook een keuze maken van onze wijnkaart. Wij selecteren voor deze kaart spannende, uitgesproken wijnen in verschillende prijsklassen. Daarnaast zijn wij ons ook aan het ontwikkelen op het gebied van ”Vin Naturel”. Deze manier van wijn maken staat voor zo weinig mogelijk ingrijpen in de natuurlijke processen en laat de natuur van de druif beter naar voren komen.

Eten

Om een impressie te krijgen van wat wij koken, hier een aantal oude menu's:

 

Pop-up 6 (maart 2015)


  • Sprotmousse met boerenkool poeder en sumak.
  • Bloemkoolsoep met komijn, uitgebakken serrano en dille.
  • Gebakken schelvis filet met gestoomde bladgroenten, bloedsinaasappelgelei en hollandaise saus.
  • Pasteitje van aubergine, pijnboompitten en limoen met een salade van kiemgroenten en mierikswortel.
  • Gebakken eendenborst, geroosterde aardappelpuree, bietjes en een worstje van steranijs en sinaasappel.
  • Citroentaart met chocolademousse en kruidnagel saus.

 

Pop-up 5 (januari 2015)


  • Bospeen pickle met bloemkool, ansjovis en kervel.
  • Bietensoep met gefrituurde hangop, nootmuskaat en dille.
  • Aardpeerrisotto met gegrilde bosui een eidooier en parmezaanse kaas.
  • Kroketje van pulpo en bloedworst met enoki en postelein.
  • Gebakken hertenlende met duka crunch, gekonfijte zuurkool en king boleet.
  • Semi-freddo van grappa en safraan met ingelegde mandarijntjes en een amandelkrul.

 

pop-up 4 (oktober 2014)


  • Fines de claire met komkommerschuim en grasvodka-limoen vinaigrette.
  • Gebakken zeewolf filet met pompoencreme, lamsoren en sinaasappel tempura.
  • Ravioli van topinamboer met shiitake saus en winterpostelein.
  • Kippenlevermousse met uitgebakken pancetta, cantharellen en dragon.
  • Buikspek met gekarameliseerde schorseneren salie en waterkers.
  • Gateau chaud met gekarameliseerde boleten.

 

pop-up 3 (augustus 2014)


  • Shooter avocado limoen gazpacho met kaviaar en kervel.
  • Escabeche van makreel met granny smith, radijs, venkelgroen en sherrysaus.
  • Gebakken little gem met koolraap rosti en mosterd vinaigrette.
  • Pulpo met coppa di parma, druiven, bietjes en asperge tips.
  • Gegrilde lamskoteletten met gerookte knolmouseline, vijgen, gele wortel en steranijs jus.

 

pop-up 2 (juni 2014)


  • Bisque van Hollandse garnalen en strandkrabben.
  • Gebakken roggevleugel met panzanella en dilleolie.
  • Ravioli van rucola en vijgen met pecorino beurre noisette.
  • Steak tartaar van paardenbiefstuk en spekbokking.
  • Gebakken eendenborst met jus van grand marnier.
  • Sticky toffee cake met hangop en zwarte peper chocolade.

 

Pop-up 1 (mei 2014)


  • Little gem gevuld met krabschuim, avocado, schelvis eitjes en kervel.
  • Coquille met doperwten creme, zeekraal, rettich en een gepocheerd eitje.
  • Hollandse kazen dumpling met paardenbloem, bieslook, bietjes en mosterdblad.
  • Longhaas met polenta, waterkers, macedamia crunch en een jus van konijn.
  • Filodeeg roosje met oranjebloesem en noten en gebakken vlierbloesem.

 

 

 

 

 

 

Restaurant

Wij bereiden moderne gerechten, het liefst met groenten van biologische boeren, vis waar we ons niet schuldig over hoeven te voelen en vlees van lokale producenten.

 

Daarnaast zal het je verbazen wat er allemaal voor lekkers in ons eigen stadje te plukken valt.